Световните новини от днес имат нова доминанта освен войната - Световното първенство по футбол в Катар. То бе открито с кратка и стилна церемония, започна и първият мач - на домакините срещу Еквадор. В Клуб Z е вашата пълна програма за телевизионните излъчвания на шампионата, а можете да разберете и защо Карим Бензема ще го пропусне. 

Една световна тема, която мина почти незабелязана у нас - конференцията на ООН по климата в КОП27 в Шарм ел Шейх, Египет. Резултатите ѝ разочароваха Европа с ниската си амбициозност. 

В България кипи предизборна пропаганда на фона на декларации за нуждата от компромис и правителство. От ГЕРБ извадиха аферата "Джемкорп" и в същото време казаха, че са готови да отложат със седмица приемането на промените в Изборния кодекс. ПП отхвърли обвиненията, че правителството на Кирил Петков всъщност не е прекратило меморандума за 1 млрд. лева инвестиции с подозираната в руски връзки корпорация.

Туитър вдигна забраната си върху Доналд Тръмп - 52% от потребителите поискали това в допитване, организирано от новия собственик на социалната мрежа Илон Мъск.

А президентът на САЩ Джо Байдън стана на 80 години - първият държавен глава в досегашната история на САЩ, достигнал тази възраст на поста си.