Владимир Путин не се беше срещал с майки на загинали руски военни от началото на кариерата си, когато потъна подводницата "Курск". На деветия месец от войната си в Украйна му се наложи такава среща - днес, с, разбира се, внимателно подбрани майки на убити военнослужещи. Той ги увери, че тяхната мъка е и негова и им обеща да постигне целите на т.нар. "специална операция". Но все повече руснаци се питат какви са те.

Протестите против клерикалния режим в Иран не стихват от септември насам. Отговорът на властите е кървав, но това изглежда не укротява недоволството, натрупано в десетилетия на задушаващи санкции, средновековни ограничения и международна изолация.

Американското издание на консервативно британско списание разкри защо в крайна сметка САЩ не са позволили на Полша да изпрати съветските си изтребители на Украйна. Връзката е китайска.

Българският парламент ратифицира покупката на новите изтребители Ф-16 и продължи да приема на второ четене промените в Изборния кодекс.

А служебният вътрешен министър увери журналисти в Брюксел, че Австрия и Швеция не възнамерявали да блокират кандидатурата на България за Шенгенската зона, а само да я обсъждат.