Новото-старо правителство на Гълъб Донев бе разпуснато, за да бъде назначено днес отново. Това тана на церемония, на която Румен Радев се скъса да го хвали. 

ГЕРБ - след като парира опитите за законови промени в НПК, свързани с главния прокурор, сега пита и Конституционния съд за задължително тълкуване. Касаещо независимостта... едва ли има съмнение на кого. Желанието на ГЕРБ следствието, което е и кариерно подчинено на обвинителите, е старо, но напоследък бе притворено "на хартия" от "Възраждане".

Днес в Киев започва среща на върха ЕС-Украйна, като в Киев вече пристигнаха 15 еврокомисари и председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. В ранния предиобед в цюла Украйна имаше обявена въздушна тревога. Причина за това е навлизане на руски изтребители в беларуското въздушно пространство. От там руснаците изстрелват ракети по украинската територия.

САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който от няколко дни е забелязан да се носи в американското въздушно пространство, но Пентагонът е решил да не го сваля поради риск за хората на земята.

Европейската централна банка очаквано повиши водещите си лихви с нови 50 базисни пункта и анонсира последващо повишение със същата стъпка през март. Анонсът на Европейската централна банка за последващо увеличение през март също е очакван, като след това Франкфурт "ще подложи на оценка по-нататъшния курс на паричната политика". Парите стават все по-скъпи. 

Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88 години. Пако Рабан, шампионът на металните дрехи, е известен с чувството си за ексцентричност. Отвъд модните подиуми на висшата мода, бретонецът по душа твърдеше, че е виждал Бог и извънземни и умееше да влиза в заглавията на вестниците.