С гласовете на 14 членове на ВСС започна по същество процедурата за предсрочно освобождаване на Иван Гешев. А предложилите отстраняването му се оказаха привикани на разпит. Самият главен прокурор, естествено, не знае нищо - той е в отпуска...

Изненадващо днес в Кейптаун ЮАР бе убит Красимир Каменов-Къро - обявен за национално издирване заради показно убийство на полицай. А според Гешев, той е бил част от ОПГ, организирано да работи конкретно срещу обвинител №1.

На родната политическа сцена стана ясно, че ГЕРБ няма да се задоволят само с ротационен премиер, а искат и министри в кабинета с втория мандат на ПП-ДБ. И може би - техен да е и министърът на МВР.

Радостин Василев пък се оказа първият "отлюспил" се от ПП-ДБ. Бившият кадър на Слави Трифонов обяви излизането си от обединението, според него - заради коалицията с ГЕРБ, според колегите му - защото не е получил министерски пост.

Украйна е започнала своята контраофанзива срещу Русия преди дни, обяви съветникът на Зеленски Михайло Подоляк. А "Готвачът на Путин" - лидерът на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин обяви в прав текст, че Русия ще загуби войната, а украинците имат изключително подготвена и въоръжена армия.