Работещите в сферата на енергетиката и въгледобива продължават с блокадите си на магистрали и първокласни пътища - включително международни коридори. Това им е четвърти ден.

На фона на това Клуб Z публикува основните пунктове, които ги ядосват в т. нар. планове по области. Накратко - в Стара Загора дори младите вече не учат свързани с тези дейности специалности, но тежко и безпросветно е положението в Бобов дол - при Ковачки.

И ако някой може и да заподозре, че зад протестите стоят някои - да ги наречем - по-обиграни от днешните политици от сглобката, Бойко Борисов например директно нахока министрите, че грешно комуникират...

А и обяви, че няма да подкрепи пакета на ПП-ДБ за реформа в службите. Това почти с гаранция означава, че и ДПС няма да го подкрепи.

Като казахме ДПС, когато няма парламент и журналисти в парламента, комуникативният Пеевски използва сайта на Движението да нахока Асен Василев. По повод, че иска да върне 20% ДДС на Алибег... извинете - на ресторантьорите.

А пък Клуб Z разкри днес, че във Военно-окръжна прокуратура София 25 прокурори и 41 съдебни служители са изработили общо 12 обвинителни акта за цялата 2022 г. Постигнали са 5 споразумения с "лошите" и 7 преобразувания на наказателната отговорност в глоба.