"Тази омраза дори не я разбирам откъде идва. С всеки мандат давахме повече и повече".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при закриването на предизборната кампания в София.

В речта си Борисов припомни какво е представлявала София преди той да стане кмет.

"Най-младият тролей беше по-стар от мен. Сега като гледате - трамваи, тролеи, автобуси и най-вече метро. Половин милион се движат с него. Колко от тези неща ги нямаше", изтъкна той.

И припомни, че сега има големи обещания за магистрали, мостове и туниели, но нищо от тях не се е случило.

"Лъжата за нищо я нямат", заяви Борисов.

И допълни:

"Един шадраван нямаше в София, една градинка нямаше. 40-50 детски градини бяха приватизирани и продадени, когато станах кмет. Успявахме. С всеки мандат давахме повече и повече. Тази омраза аз дори не я разбирам откъде идва. Изборите в неделя ще свършат. И 4 години тези хора трябва заедно да вземат решения в полза на софиянци".

Според Борисов сега партия ГЕРБ е по-силна, докато опонентите й са по-слаби. 

"Минаха близо 3 години. Не само нищо добро не донесоха. Все още общините живуркат от това, което инерцията ги води.

Този експеримент никъде в света го няма - хем не сме коалиция, хем се мразим. Всичко това се отразява на качеството на работа. Мария Габриел е малко като заложник в това правителство. Даже се опитаха да я изкарат, че тя е виновна за Шенген", каза още Борисов.

Той призова хората да гласуват, след което се обърна към актива на ГЕРБ:

"Всички вас ви задължавам - Антон Хекимян не може да има по-малко от листата. Ако направите такова нещо - много ще бъда огорчен. Ние имаме прекрасни партийни дейци. Исках да се отворим повече към гражданите. Да имаме кандидат, който е гледал отстрани. Трудно се съгласи, но той се съгласи само защото аз съм му гарантирал вашата подкрепа на 100%. Иначе няма да е честно. Ще сте ме предали не него, а мен".

Борисов изтъкна, че днес бензинът е 3.30 лева за литър при дерогация за руския петрол.

"Искам да излезете ведри, да обиколите приятели, семейства, комшии. Да не объркат и София, както объркаха страната. Бюджет няма да може да се приеме, ако продължим с езика на омразата", каза още Борисов.

"Благодаря на всички вас за доверието. Обикаляхме районите на София, здрависахме се с хиляди хора, водихме хиляди разговори".

Това каза кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

И допълни:

"Работата за София трябва да продължи. Отборът на ГЕРБ-СДС може да носи отговорност, знае как да управлява - има ясен план как София може да бъде още по-добър град за живеене. Две години и половина държавата буксува. В нейното управление участват хора, които разделят, мразят и спират. Ние не сме от тях.

Тези хора продължават да дължат отговори защо спираха парите за София. "Промяната" не искат да носят отговорност и доказаха, че не могат да управляват. Софиянци не заслужават сглобки, в наше лице няма да получат сглобки". 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ