- Бабо, защо ти са толкова големи ръцете?

- За да те прегръщам по-добре, внучето ми.

- Бабо, защо ти са толкова големи краката?

- За да тичам по-добре, детето ми.

- Бабо, защо ти са толкова големи ушите?

- За да чувам по-добре, детето ми.

- Бабо, защо ти са толкова големи очите?

- За да те виждам по-добре, детето ми.

- Бабо, защо ти са толкова големи зъбите?

- За да те изям!

Това го знае всяко хлапе! Диалогът е от може би най-популярната приказка в света - "Червената шапчица" от Шарл Перо. По чиста случайност в крайна сметка лошият вълк от приказката си получил заслуженото.

Но, ако не беше така?

Ако беше пратен в затвора само за 22 месеца за нехуманното си отношение към бабата и внучката а след това бе написал автобиографичен роман... Ако разчиташе на добър пиар специалист... Ако Мартин Скорсезе се бе заинтригувал от историята, а Леонардо ди Каприо бе облякъл вълчия кожух?

Тогава вълкът щеше да е суперзвезда, която да разказва собствената си история срещу входна такса от 400 евро!

Няма шега! Такива цени на еднодневно обучение на тема „Техники за продажби и убеждаване по системата на Джордан Белфърт” може да има само един истински вълк! Джордан Белфърт е реалната личност, чиято история се разказва в кинохита "Вълкът от Уолстрийт" от филма.  И този човек ще изнесе лекция в София на 7 април т. г.

Джордан Белфърт по време на лекция.

Белфърт е бивш борсов брокер, обвинен и осъден за измама, свързана с манипулации на фондовия пазар както и за управляване на брокерска компания, която продава акции на изкуствено завишени цени. Прекарва 22 месеца в затвора. 

След излизането си от зандана Белфърт пише мемоарния си роман „Вълкът от Уолстрийт“, който е публикуван през 2007 г. Той става бестселър и през 2013 г. е екранизиран във филма „Вълкът от Уолстрийт“ на режисьора Мартин Скорсезе с участието на Леонардо Ди Каприо, Джона Хил и Маргот Роби. 

Белфърт започва не от нулата, а много под нулата. След престоя си в затвора той не само, че вече не е милионер, но и трябва да връща повече от 119 милиона долара на хора, които е ужилил. Благодарение на книгите си, филма и лекциите, които изнася в момента той се справя повече от удачно с тази задача, а наскоро дори обяви, че в момента печели по-добре, отколкото в най-добрите си години като борсов спекулант. 

Пропуските за лекцията на Белфърт са три вида. Най-евтините са по 375 евро, средните са по 390 евро, а най-скъпите по 440 евро. Какъв е хонорарът му, за да дойде за 24 часа в София е тайна. Организаторите на визитата му обаче разкриха, че бившият инвестиционен брокер е имал дълъг списък с различни изисквания, подобно на най-големите поп звезди, идвали у нас. От тях ставало ясно, че е последовател на здравословния начин на живот.

Едно от нещата, които Белфърт е поискал е докато е в България да поиграе тенист с професионалист.

Интерес към обучението му в София вече са заявили мениджъри от различи компании в банковия сектор, човешки ресурси, информационни технологии, бързооборотните стоки, предприемачи и други. Билети се продават в мрежата на Eventim.

Леонардо ди Каприо в ролята на Белфърт.