Монументът на окупационната Червена армия ще бъде демонтиран, стана ясно днес - защото е осеян с пукнатини и може да се срине върху софиянци. Областната управа иска да го разглоби и обнови - но дали ще го върне обратно?

Сагата с директора на "Пирогов" продължава - днес здравният министър Христо Хинков отново защити решението си да го отстрани. Бившият ГЕРБерски министър Костадин Ангелов се нахвърли върху Хинков в ефир, а здравната комисия в парламента реши, че директорът трябва да бъде върнат на поста, докато не го разследват независими институции.

Скандалът предизвиква търкания и в управлението - Кирил Петков влезе в обяснителен режим в помощ на Асен Василев, а от "Демократична България" търсят сметка на финансовия министър за това, че не подкрепя Хинков.

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС отново не се разбраха за внос на руски петрол - но увериха, че ще постигнат разбирателство кога да бъде отменена.

За сметка на това, трите партии от управляващото мнозинство светкавично вкараха решение за нов транш ракети за Украйна - този път не само дефектни, но и "наднормативни" боеприпаси ще отидат в Киев.