Сюжети с вкус на полиция белязаха 27 юни. МВР, не, не МВР, а лично Калин Стоянов, който протегна ръка и към трети министерски мандат, инспектира... проблемната столична отсечка при "Витошка" и заплаши новото ръководство на Столична община с глоба. PR или в полза на гражданите? Всеки сам си преценя.

След като обходи парадно столичните улици, в час 18, същият министър реши да свика брифинг. За да разкаже как... Брендо влизал и излизал от страната, вадил документи за самоличност - и това под благовидния поглед на... МВР.

Не по-малко активната от МВР антикорупционна комисия днес се сети, че има един подуправител на БНБ, който май бил в конфликт на интереси. Случайно иде реч за кадър на "Продължаваме промяната" и също така случайно - за потенциален служебен министър-председател, ако тръгнем на нови избори.

Покрай крими темите дойдоха и съобщенията за ареста на един от най-известните продуценти - Нико Тупарев.

Между тях се напъха и казусът кой ще води българската делегация в НАТО. Кабинетът реши: нека да е Румен Радев, а той нелюбезно отказа - не бил съгласен с позициите на кабинета за... Украйна.

А по света броени часове остават до събитието, което може да предопредели резултата от американските президентски избори - първият дебат между американския президент Джо Байдън и бившия държавен глава Доналд Тръмп. Какво трябва да знаете: