Новото временно ръководство на БСП в лицето на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов се опитва да затопли отношенията с президента Румен Радев, докато крилото около Корнелия Нинова продължава битката си с държавния глава.

ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят правителство с втория мандат. Партията все пак ще се отзове на поканата за среща на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Какво става с бушуващите пожари в България? Десет вили изгоряха в с. Отец Паисиево, а пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища. "Хемус" вече е отворена, огънят на територията на община Аксаково е под контрол.

Малтийката Роберта Мецола беше преизбрана за председателка на Европейския парламент на първата му сесия в Страсбург. Тя спечели с 562 гласа срещу 61 за единствения ѝ конкурент.

Съредседателят на ПП Кирил Петков коментира по следния начин позицията на ГЕРБ за възможността за правителство с втория мандат: Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Шестте парламентарни групи се разбраха за поквотното разпределение в комисиите в Народното събрание. Тридесет и осемте независими депутати остават извън тях.