И днес продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово. Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места. 

И днес на място остават  десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци. Тежка техника, хеликоптери и самолети са в готовност да се включат при необходимост.

В седем сила остава обявеното от кмета на общината Христо Христов частично бедствено положение, в района работят 34 плотивопожарни автомобили, много тежка техника за прокарване на просеки в готовност са 4 хеликоптера и два самолата, съобщава БНР.  

В момента се работи върху огнище между селата Крайново и Голям Дервент каза зам.-директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Любомир Баров:

"Пожарът върви към ограничаване. Правим всичко възможно да го свием във времето."

И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. И днес на място остават десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци. 

Тежка техника, хеликоптери и самолети  са в готовност да се включат при необходимост. В селата Воден и Крайново ще продължи поставянето на контейнери  за хората, загубили домовете и покъщнината си в огнената стихия. В сила остава  обявеното от кмета на общината Христо Христов  частично бедствено положение в седем села.