Макар и вяло в края на юли, политическите сблъсъци продължават - съпредседателян на ДПС Делян Пеевски обвини ПП-ДБ, че се ползват от чадър на прокуратурата, а Христо Иванов вместо "мазно кафе" пил "уиски с фъстъчки" с шефа на съда и главния прокурор.

Кой главен прокурор, санкционираният по "Магнитски" не спомена. А Денков му каза вместо това да разкаже за КТБ.

Като по команда служебният премиер Димитър Главчев отстрани прясто назначени нови общински управители на ДПС. С какво се отличават от колегите им, които Главчев пласира бързо в цялата държава? Подкрепиха Ахмед Доган във вътрешната борба в Движението. И следва въпросът - кого точно обслужва бившият кадър на Борисов?

Новият евродепутат Петър Волгин се оплака от цензура на колегите си от Европарламента - заради спряното интервю с Митрофанова, което според бившият радиоводещ било дело на Пеевски. Волгин обаче не посмя да го назове, а го спомена само като лидер на ДПС. Новите му колеги препоръчаха да си търси правата в съда.

Междувременно Европейската комисия даде знак, че не забравя българското бездействие по отношения на корупцията. Макар да ни хвалят с половин уста за нормативни поправки, от ЕК за пореден път отбелязват, че България не разследва и осъжда достатъчно корумпирани по високите етажи.

Ивелин Михайлов се оказа изряден с пушките - полицията го проверявала многократно, нямало проблем с 22-те ловни карабини и 5-те гладкоцевни пушки в арсенала на охранителната му фирма. Нямало и никакъв проблем с 4 "Глок"-а, макар че никой нямал разрешително за носенето им.