Само година след поставянето му, пилонът с "най-високото знаме в ЕС", финансиран с дарения, но и държавни пари от служебните кабинети на Радев, е заплашен от рухване. А знамето отдавна се скъса.

В същото положение изглежда са и шансовете на "Има такъв народ" с третия мандат за съставяне на правителство, който получиха от президента вчера. Останките от "Величие" се срещнаха с Тошко Йорданов и си тръгнаха разочаровани - не искал да говори за отдавна проваления проект за АЕЦ "Белене".

От ГЕРБ натъртиха, че няма да подкрепят кабинета, ПП-ДБ са скептични, но Кирил Петков обеща, че щели да си поговорят.

ЕК вече знае, че Конституционният съд е скършил опита за съдебна реформа с последните промени на Конституцията - и проучва въпроса. 

Битката в ДПС продължава на няколко фронта. Сайтът на Движението отново е под контрола на Пеевски, сякаш се управлява на ротационен принцип. А в Бурса българските изселници предпочетоха да изслушат Джевдет Чакъров, защото другият съпредседател е решил да не откликне на поканата им.

Във Венецуела пък още се изяснява дали Мадуро губи с няколко милиона гласа или печели със също толкова. По всичко изглежда, че диктаторът няма лесно да сдаде властта.