„Атака! Атака! Червените (сините, белите - в зависимост от цветовете на любимия отбор) в атака!“

Този рефрен, скандиран от агитките по стадионите, бе претворен в дела от политиците ни днес.

Вътрешният министър Калин Стоянов обвини депутата от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов в „безпрецедентна и арогантна намеса на народен представител“ в работата на ГДБОП. Божанов се бил обадил на шефа на дирекция „Кибепрестъпност“ и се интересувал от "материали, по които се работи". С други думи питал защо е свален от ГДБОП пародийният сайт "Ново начало", който иронизира вероятния бъдещ политически проект на Делян Пеевски под това име.

Божанов атакува с контратеза - пълна лъжа са интригите, че е оказвал натиск. От хостинг компанията му казали да пита ГДБОП защо е свален сайтът. И той питал...

Делян Пеевски пък отказа да отговаря на въпроси около КТБ, ББР, кредитирането на „Булгартабак“, влиянието му в прокуратурата, МВР, антикорупционната комисия, войната с Ахмед Доган и изслушването на бившия банкер Цветан Василев. Вече почти по навик, размахвайки листче с размер А4, той атакува президента Румен Радев, че негови хора редели кабинета „Кожарева“.

А депутати на Ахмед Доган пък атакуваха прокуратурата с въпроси ще разследва ли Пеевски във връзка с изявлението на Цветан Василев пред парламента за фалита на КТБ.

Продължават и украинските атаки в Курска област. Михайло Подоляк – съветник на кабинета на президента Володимир Зеленски, обяви, че целта на операцията е Русия да склони на честни преговори.

Атака имаше и в турския парламент. Там се стигна до масов бой между депутати заради решението на Конституционния съд, обявил за невалидно вкарването в затвора на колегата им Джан Аталай.