Къщата на Ф. Скот Фицджералд, където е започнал да пише "Великият Гетсби", е пусната за продан за $3 888 888, пише в. Уолстрийт джърнъл. Тя се намира на ул. Гейтуей Драйв №6, в района Грейт Нек на Лонг Айлънд, Ню Йорк и е построена през 1918 г. в средиземноморски стил. Площта ѝ е 464 кв. м, разполага със 7 спални, 6 бани и два гаража.

Домът е бил реновиран през годините, но е запазил много от оригиналните си детайли. Работната стая над гаража, която се смята, че Фицджералд е използвал за да пише, в момента е обзаведена като спалня.

Интериорът е внушителен.

Писателят заедно със съпругата си Зелда са живели в къщата от 1922 г. до 1924 г., като там със сигурност са написани първите няколко глави от "Великият Гетсби".

Според проф. Кърк Кърнът от Университета Трой в Алабама, който е изследовател на живота на писателя, по онова време Фицджерълд и Зелда са прекарвали доста време в срещи със заможните си съседи, които вероятно са родили и идеята за разточителните партита и сблъсъка между новобогаташите от Уест Ег и буржоазния Ист Ег.

През 1924 г. писателят заедно със съпругата си се установяват във Франция, където той довършва "Гетсби".
От агнцията Coldwell Banker, която е посредник по продажбата на имота, не дават информация за неговия собственик. Но според публичните регистри той е собственост на Лари Хорн, който го купил през 2008 г. за $4,2 млн.

Фицджерълд е живеел под наем в къщата. Хонорарът му за "Великият Гетсби", публикуван през 1925 г., е бил сравнително скромен - $1981,85.