Седем души са приети в „Пирогов“ след масово сбиване между българи и роми тази вечер в столичния кв. „Орландовци”, предаде БНР.  Двама души са арестувани от пристигналите на място екипи на полицията.

Сигналът е подаден около 20.30 ч , а пристигналите на място униформени установили, че боят е започнал след забележка за силна музика.

Очевидец разказа пред Нова тв, че в неделната вечер група българи се забавлявали с топка и федербал в парка. Тогава дошли хора с кола и почнали да въртят гуми, като вдигали облаци прах и да пуснат "много гадна музика, без значение каква е". Българите им направили забележка, че вдигат прахоляк. Тогава дошли още 2 коли с подкрепления и нападнали този, който им е направил забележка. После надошли още роми с брадви, каза очевидецът.

От кадрите се видя, че има потрошени коли.

Кварталът буквално почерня от полиция. Според момиче от компанията линейката е дошла точно след 4 часа.

Няма тежко пострадали сред ранените, те са с леки наранявания и вероятно, след като бъдат прегледани, ще бъдат освободени за домашно лечение, съобщава Нова тв.

Очакват се още арести. В момента обстановката в столичния квартал „Орландовци“ е спокойна.

На 23 май скандал заради силна музика доведе до масов побой в гоцеделчевското село Гърмен. През следващите седмици българите излязоха на протест срещу ромските безчинства и с искания за изселване на живеещите в незаконни постройки. На 2 юни в селото се събра многохиляден митинг срещу ромското беззаконие.