Водачът в основната схема Роберто Баутиста Агут е шампионът на първия в историята на България тенис турнир от АТП - "Гаранти Коза София Оупън". 27-годишният испанец победи на финала сърбина Виктор Троицки с 2:0 сета - 6:3, 6:4.

За Баутиста Агут това е четвърти трофей в кариерата и втори за тази година. По-рано през сезона той триумфира  в Оукланд, Нова Зеландия. По този показател испанецът се изравни със световния номер едно Новак Джокович, който също има две титли през 2016 г. - в Доха и Мелбърн.

Мачът бе съдийстван от легендарния Карлос Бернардес, който преди година влезна в конфликт с Рафаел Надал. Тогава Матадора дори поиска от АТП да не назначава бразилеца като съдия на стола на неговите мачове.

Серия грешни решения от ракетата на сърбина предрешиха изхода на откриващата част. В седмия гейм Баутиста Агут засили ретурите и успя да пробие подаването на Троицки. При 5:3 испанецът сервира за сета и бе безкомпромисен.

Втората част започна с размяна на пробиви, а в четвъртия гейм Агут отново бе по-стабилен и реализира ценен брейк. До края 18-ият в света поддържаше аванса си и след 1 час и 10 минути игра грабна трофея.

Шампионът бе награден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а другият финалист Виктор Троицки получи трофея си от министъра на външните работи  Даниел Митов.

Очаквайте подробности!