Когато се създаде подобен конфликт, като този между Делян Пеевски и Цветан Василев, нещата на едно слабо правителство се повреждат – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред БНТ развитието на зрелищния разрив, който доведе до това БНБ да отнеме Корпоративна търговска банка от Цветан Василев и да я постави под специален надзор.

По време на най-тежката финансова криза ние не позволихме на нито една банка да се разклати. Заедно с БНБ запушвахме пробойните“, каза Борисов.

Той спомена за изтеглени 300 млн. държавни пари от една банка, „за да помогнем на други частни банки“.

Бойко Борисов коментира, че Делян Пеевски и Цветан Василев „се изсилват малко повече“ в обвиненията си един към друг. Конкретен повод за този коментар бе изявлението на Пеевски, че отказал да подкрепи Василев за премиер и така започнал конфликтът.

Бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви също пред БНТ, че е „достатъчно ясно забележим факт“, че разклащането на КТБ е в резултат от умишлена атака.

Отворете само вестниците и вижте“, каза бившият депутат от БСП. „Очевидно конфликтът Делян Пеевски – Цветан Василев вече надминал междуличностните параметри и започнал да взима финансови жертви. Нищо не се било променило през последния месец във финансовата система, за да се стигне до такива резки промени.

Банка и муха се убиват с вестник“, припомни Овчаров популярния израз. Според него БНБ в момента прави това, което трябва да прави.

Румен Овчаров призова политическите сили за координирани действия, за да не се стигне до разрастване на проблема.

Ако ние не разбираме от такива камбани, тогава трябва да ни се срутват покриви върху главите“, коментира социалистът.