Засега "България без цензура" отива на изборите в коалиция с  "Гергьовден" и Земеделския народен съюз. Преди няколко седмици ВМРО се оттегли от съюза като предпочете по-перспективната, според хората на Красимир Каракачанов, компания на НФСБ на Валери Симеонов. Името, под което трите партии ще се явят на паралментарния вот, е Коалиция от партии "България без цензура".

Коалицията ще има трима съпредседатели. От страна на ББЦ говорители ще са Рада Коджабашева, Росен Петров и Светлин Танчев. Говорител на "Гергьовден" ще е Любен Дилов-син, а на земеделците – Явор Хайтов.

В ролята си на евродепутат Бареков обяви, че е изпратил писмо до ЕК, която да поеме част от негативите, които българското селско стопанство би понесло от санкциите на Русия. Той веднага разви и сценарий как ще се развият събитията в духа на конспиративните теории. Според него от ситуацията ще се възползват големите западни търговски вериги, които ще направят дъмпинг на цените и най-пострадали ще са самите производители, а за най-малките това ще е фатално. Бареков се оказа компетентен и по друг земеделски проблем - болестта "син език". Той сезирал ЕК и по този въпрос, но не даде подробности.

Лидерът на ББЦ призова президентът Росен Плевнелиев да заеме една принципна позиция и да бъде назначен представител на формацията в ЦИК. Според него държавният глава е бил подложен на атака от ГЕРБ и БСП. Заради кодекса на Манолова, партия с 11% резултат на последните избори, може да остане без член в ЦИК и така да бъде направен опит да бъде премахната служебно, заключи Бареков. "Нека ГЕРБ и БСП да пренебрегнат страха си и да спрат с публичния натиск над президента", призова Бареков и отново демонстрира пряснооткритото си добро отношение към държавния глава.

По отношение на КТБ Бареков коментира, че банката има своите проблеми, но е била унищожена от медийните бухалки на една определена група. Сега банката се разследва, но е време да бъдат разпитани и тези с бухалките, смята Бареков. 
Бареков призова Цветан Василев да се върне в страната и да се защити. Малкото дупки, които има в тази банка, според него, могат да се запушат от акционерите в КТБ. Възможно било акционерите да съберат достатъчно капитал, твърди той.

Държавата не само пречи на бизнеса да се развива, но и се създават нови корупционни схеми, каза зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Той обяви, че в момента в страната вървят емисари, които предлагат на хората с депозити там да им платят по 30-35% от тях.