"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА-София направиха 0:0 в мач от седмия кръг на Първа лига, игран в базата на "канарчетата" в "Коматево". Това е първо равенство и за двата тима от началото на сезона.

То устройва преките им конкуренти - в челото на "червените", и в надпреварата за топ 6 на "канарчетата". Все пак е доста рано за сметки. Предстои пауза от две седмици заради старта на новия турнир на УЕФА Лига на нациите, в който играят националните отбори.

"Ботев" и ЦСКА-София изиграха динамичен мач с много битка и единоборства и малко чисти голови ситуации. Те бяха за гостите, а домакините няколко пъти създадоха напрежение пред вратата на своя съперник с центрирания и далечни удари.

Началото бе равностойно и предпазливо. "Жълто-черните" разчитаха предимно на центрирания, а "червените" атакуваха чрез Едвин Джеси и Кирил Десподов. Няколко пъти те бяха хванати в засада, но при най-добрата ситуация, в която Десподов оставаше сам срещу вратаря, такава нямаше.

В края на полувремето "Ботев" с основание се почувства ощетен от съдията Волен Чинков. Първо реферът подмина нарушение в наказателното поле на Борис Секулич срещу Густаво Афонсо. Малко след това Кристиян Малинов фаулира Стивън Петков около линията на наказателното поле отляво на атаката, но отново не последва сигнал.

След почивката ЦСКА-София пое инициативата и в тези минути можеше да вкара. Николай Бодуров и Мауридес от чисти позиции не уцелиха рамката с глава. "Ботев" отвърна, но при подаванията към Стивън Петков топката така и не стигна до единствения нападател на "жълто-черните". 

Нататък мачът стана двуостър. В 80-ата "червените" помирисаха победата, но само толкова. При контра и комбинация между Десподов и Мауридес, топката стигна до влезлия като смяна Жоржиньо. Той обаче се забави и Кристиян Димитров изби с чудесен шпагат.

В крайна сметка 0:0 в края на седмицата, в която бизнесменът Георги Самуилов официално придоби 60 процента от акциите на "Ботев".