Новак Джокович и Роджър Федерер изиграха един от мачовете на сезона в тениса - на втория полуфинал на Мастърса в Париж. Спечели сърбинът - 7:6(6), 5:7, 7:6(3) за малко над три часа.

Така Новак, който независимо от изхода на финала днес срещу руснака Карен Хачанов утре официално ще се завърне като №1 в света, вече в 22 поредни мача няма загуба. Маестрото даде най-доброто от себе си - за момента, но преклони глава за втори пореден път срещу Жокера след финала в Синсинати през лятото.

Ноле води с 25:22 в двубоите между двамата.

В първия сет имаше маратонски геймове, в които и двамата съперници имаха точки за пробив, но сервиращите оцеляваха. В тайбрека Федерер поведе с 4:2, но Джокович демонстрира прословутата си воля и здрави нерви и надделя.

Във втората част - при 5:5, Роджър отрази брейкбол, поведе с 6:5 и след това проби, с което изравни сетовете. Това бе единственият брейк в мача.

Третият сет премина като първия - без пробиви, но швейцарецът на два пъти трудно измъкна подаванията си. В тайбрека Джокович доминираше изцяло и след 6:1 минути по-късно спечели спектакъл, който украси края на сезона. Не е изключено двамата да се противопоставят и на финалите в Лондон.

Преди това обаче Новак Джокович ще изиграе още един финал - срещу Карен Хачанов днес в Париж. Руснакът спря в първия полуфинал Доминик Тийм. Каквото и да стане, Хачанов изпраща много силен турнир, в който преодоля трима тенисисти от топ 10.

Мачът за титлата на заключителната надпревара от "Мастърс 1000" за сезона няма да започне преди 16 часа.