В неделя сутринта се очертава разкъсана облачност, но след обяд от запад ще се заоблачи. Страната ни ще попадне под поредния циклон, който ще донесе валежи от дъжд в нощта срещу понеделник и през деня в понеделник.

От сряда се очаква температурите да паднат и да завали сняг. Снеговалежите ще обхванат голяма част от страната, но без значителна снежна покривка

Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, но ще е без валежи. Ще е почти тихо, в низините и котловините - мъгливо.

Около и след обяд ще се появи слаб вятър юг-югозапад и с него ще настъпи по-съществено намаление на облачността и подобрение на видимостта.

Максималните температури ще са от 2-3° в Северозападна България, където ще има трайни мъгли, до 12-13° в крайните югозападни райони, за София – около 8°.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд. Ще духа предимно слаб северен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 7-9°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините, в ниските части, преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, но около и след обяд облачността и там ще се разкъса и намалее. Предимно слънчево ще остане през целия ден по високите планински части. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.