Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира от ATP 250 в Бризбейн, Австралия, след загуба с 5:7, 5:7 от Кей Нишикори (№2 в схемата). Така той ще загуби нови точки в световната ранглиста, тъй като не защити полуфинала си от миналата година. 

Срещу топ тенисист днес се видя, че Гришо още е далеч от най-добрата си форма.

Първият сет вървеше равностойно, сервиращите нямаха проблеми на началния си удар. При 5:5 Нишикори бе тенисистът, който се възползва от по-сериозните колебания в сервис гейм на своя съперник. Той поведе с 40:15. Димитров отвърна и беше на точка отново да поведе в резултата, ала пропусна и направи нови грешки, при една от които японецът се възползва от поредния си брейкбол - 6:5. 

Малко след това Нишикори стабилно затвори частта - 7:5 и 1:0.

Във втория сет Димитров имаше чудесна възможност да изравни сетовете. Той направи пробив във втория гейм, след като азиатецът прати топката в аут при излизане на мрежата. Последва много трудно затвърждаване, при което българинът отново трябваше да наваксва от 15:40. Все пак се справи - 3:0.

Двамата размениха по един сервис гейм. И дойде ред на японеца да отвърне с при поредни гейма в актива си. Той намали, върна брейка при поредния колеблив гейм на Григор и изравни. 

При 5:5 Димитров допусна две поредни двойни грешки и вече бе догонващ в решителния момент на сета. В тези минути личеше, че тонусът в играта му падна, проявяваше нерви. Непоклатим, Кей Нишикори довърши работата си с гейм на нула - 7:5 и 2:0.

Днес той бе тенисистът, който се движеше по-добре по корта. Останалото дойде от грешките на първата ни ракета на начален удар, както и някои непредизвикани.

Нишикори ще срещне французина Жереми Шарди на полуфинал. Григор Димитров има за какво да съжалява. От турнира вече отпаднаха Анди Мъри, Кайл Едмънд, шампионът от миналата година Ник Кириос, а Рафаел Надал се отказа в последния момент.