Григор Димитров ще играе срещу Янко Тепсаревич в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Двамата се познават много добре, а сърбинът води с 4:2 в двубоите помежду им.

Те спориха и на старта на "Аустрелиън оупън", където българинът спечели с 3:1 сета. Типсаревич страда от травми напоследък - от началото на годината той е изиграл само шест двубоя в ATP тура. В момента се намира на 317-о място в ранглистата - на "Ролан Гарос" участва с т. нар. "защитен ранкинг".

Ако надвие ветерана, Григор най-вероятно ще се изправи на доста неудобния за него Марин Чилич. Първата ни ракета никога досега не е прескачал третия кръг в Париж. През 2018-а той отпадна в тази фаза от Фернандо Вердаско.

Световният №1 Новак Джокович изтегли труден жребий за начало. На него ще се противопостави набиращият скорост поляк Хуберт Хуркаш. В тази четвъртина е също Александър Зверев. Друг възможен четвъртфинал в тази половина на схемата е между Доминик Тийм и Хуан Мартин дел Потро. 

Това означава, че сърбинът, който грабна титлата от Мастърс 1000 в Мадрид в сезона на "червено", може да играе с един от двамата на полуфинал.

От другата страна шампионът Рафаел Надал стартира с двама квалификанти, след моето има вероятност да го чака Давид Гофен. Специалистите прогнозират четвъртфинал с Кей Нишикори.

В първите кръгове е добър жребият и на Роджър Федерер, който се завръща на клея в Париж. В тази четвъртина е Стефанос Циципас. Това би бил пореден сблъсък между двамата тази година. И след това най-вероятно ще дебне Надал - на полуфинал. 

"Ролан Гарос" започва в неделя и като всеки турнир от Големия шлем продължава две седмици. С него приключват турнирите на "червено" и тенис елитът ще се пренесе на трева.