След като се бори с токсичната мъжественост, предизвиквайки бурни реакции от всякакъв тип в социалните мрежи, Gillette пусна и нова невиждана досега реклама на самобръсначките си.

В "Първо бръснене" участва Самсън Браун от Канада. Той е транссексуален - роден е като биологична жена, от известно време е на хормонална терапия и сега му расте първата брада. Баща му има удоволствието да го научи как да се бръсне в краткото видео.

Потребителите в социалната мрежа са екзалтирани от факта, че Gillette са заснели рекламата с истински транссексуален.

"Снимах тази реклама за Gillette и исках да включа баща ми, който е сред хората, които ме подкрепят най-много по време на трансформацията ми, окуражава ме да съм уверен и да съм най-добрата версия на себе си. С помощта на Gillette успях да споделя важна стъпка в живота на всеки мъж с баща ми", пише Самсън във Facebook. "Сигурен съм, че тази реклама ще окуражи много от моите транссексуални братя и сестри по света и те ще знаят, че нашето съществуване в този свят може да бъде пълно с любовта и подкрепата, която заслужаваме."

 

Засега новата реклама получава само позитивни реакции. Тя е част от поредицата видеа на Gillette, които се фокусират върху досега неразглеждани аспекти на мъжествеността в обществото.

Ето и видеото, събрало вече половин милион гледания: