Валерий Соловей.

"Мащабна общонационална политическа криза" предрича в Русия известният политолог Валерий Соловей, пише Нюз.ру. Според него най-късно до две-три години ще има смяна на режима в страната.

"От моя гледна точка ние се намираме в началната фаза на политическа криза. През следващата година - 2020, тази криза ще придобие открит характер. Това ще бъде мащабна общонационална криза и то политическа. Тя ще продължи около две години и ще завърши със смяна на политическия режим. При това кризата ще се развива синосуидно, което означава, че ще има спадове и подеми", заявява Соловей пред сайта "Медуза".

Обикновенно политологът, когато прави прогноза, говори и за определени условия, при които тя ще се сбъдне. Но този път той е категоричен, че без никакви условия кризата ще започне през 2020 година.

"Путин няма да изкара мандата си и ще си отиде. По какъв сценарий - това ще зависи и от него. Но до 2024 година той ще си отиде - това мога да го потвърдя. Това е. Системата ще рухне, това е политическата криза, която ще смени режима", заявява Валерий Соловей.

Според него няма нужда да има голяма причина, а може и нещо на пръв поглед съвсем дребно да изкара хората на улицата, защото има натрупване на недоволството.