"Страх" и "непоследователност".

Така лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок - Радан Кънев определи говоренето на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повод стана изкаването на Борисов от тези дни: 

"Ние минахме през гонения ГЕРБ да бъде унищожен, а на негово място да дойде Реформаторският блок. Те ще са последните, с които ще разговарям след изборите. Да спрат да манипулират".

"После каза, че с ДПС и БСП няма да говори. После и с Николай Бареков (ББЦ). Значи реформаторите ще са първи", коментира Кънев с лека доза ирония.

"Това е признак на непоследователност и на страх. Даже имам подозрения, че всичко това се прави, за да се сваля активността. А ние сме единствените, които призовават за активност и при по-висока активност ще имаме още по-добър резултат. Кой прави мнозинство ще кажат българите след 5 октомври", заключи реформаторът.

И призова от ГЕРБ да отговорят на въпросите какво е отношението им към прокуратурата, какво е отношението им към настоящия главен прокурор Сотир Цацаров и към избора на обвинител номер едно по принцип; ще има ли "Южен поток" на тази цена, защо се строи замразеният проект; ще има ли пари на данъкоплатеца за заздравяване на КТБ.

"Според нас не трябва", заключи Радан Кънев по повод на последния въпрос.

Това го вкара в противоречие с бившия председател на ДСБ Иван Костов.

"Слушам много внимателно всички експерти. Много коректно г-н Костов направи разграничение между експертната и политическата позиция. Политическата е да защитиш данъкоплатеца. 7 милиона българи се упражняват върху това колко пари ще им бръкнат в джоба, а изобщо не им е работа да коментират главния прокурор", посочи Кънев. 

 По повод големия въпрос ще стане ли Борисов премиер при евентуална победа и подкрепа след вота или не, лидерът на ДСБ посочи:

"Това е проблем на човека, сложил своето его над обществения интерес - вярвам, че Борисов е отговорен политик и няма да го направи. Нека да видим какво искат българите в неделя".

"Всички са започнали да се въртят около измислен бъдещ победител. Ние обаче не сме се предали", заключи Кънев. 

На въпрос "Колко разпокъсани са отношенията вътре в блока?" пък посочи, че "във всяка партия, особено преди избори, има напрежение". "Но съм по-спокоен за нашата консолидация отколкото за тази на БСП".

Той разказа и как при посещението си в дългополското село Партизани хората били плашени, че ако отидат да се срещнат с него няма да имат работа. Сплашването идвало от ДПС.

Накрая Кънев отговаря на въпросите, които от Нова тв задават на всички лидери в студиото.

От отговорите му стана ясно, че:

Има месечен доход от малко над 3000 лв. 700 лв. от средствата отиват за ипотечен кредит и още толкова за детска градина за сина му. "За съжаление, не можахме да намерим държавна детска градина и плащаме за частна", обясни лидерът на ДСБ.

Пътува с метро, а жена му кара "Форд Фокус".

Няма охрана.

Последният път, когато е излъгал: "Казах на сина си, че след 5 октомври ще съм по-свободен, опасявам се, че няма".

По отношение на останалите лидери: "Конкуренти с много по-слаби политически платформи от рази на реформаторите".

Най-популисткото обещание: "От "Атака" и ББЦ: пълни абсурди като 1000 лв. пенсия, 1 млн. работни места. Но тези обещания не са страшни, защото и хората не им вярват. Най-опасният популизъм е, че може да има стабилност без промяна".

Кога за последно е плакал: В деня след евровота. Сетил се за Живко от Варна, починал в катастрофа.

Най-доброто му качество е, че има здрави нерви, а най-лошото: Че има прекалено здрави нерви.

Най-голямата грешка: Непризнатата