"Лудогорец" ще играе на 1/16-финал в Лига Европа - в началото на следващата година. "Орлите" ще научат съперника си в понеделник, когато в Нион ще бъде теглен жребият.

Тази вечер българският шампион направи равенство 1:1 в група Н срещу "Ференцварош" в Разград. Джоди Лукоки вкара в 24-ата минута. В добавеното време Сигневич изравни. С това груповата фаза приключи. В мач без значение "Еспаньол" загуби от ЦСКА (Москва) с 0:1 в Барселона.

Така "Лудогорец" завърши втори в карето с 8 точки и голова разлика 10:10. Първи е "Еспаньол" (11 т.), "Ференцварош" остана трети (7 т.) и вън от Европа, а ЦСКА (Москва) - четвърти (5 т.).

Като изключим заключителните минути, "орлите" надиграха тактически съперника си в четвъртия мач между двата съперника тази година. През лятото "Фради" взе две победи в квалификация на Шампионската лига, но след това ролите се размениха.

Мачът започна много интересно - на високо темпо и с бързи атаки и към двете врати.

В 20-ата минута Сисиньо игра с ръка в наказателното поле на домакините, но съдията Матей Юг от Словения не наду свирката. В 37-ата Фримпонг удари греда.

Между тези ситуации "зелените" откриха резултата при хубава атака.

След почивката "Лудогорец" продължи да контролира играта. Сисиньо изскочи сам срещу вратаря на гостите отдясно, но се забави и топката му бе избита.

В 68-ата Исаел не успя да уцели вратата на Пламен Илиев от два метра.

Отборът на Станислав Генчев имаше повече възможности преди почивката, тогава беше и по-агресивен в атака. След това разиграваше съперника си - резултатът го устройваше да действа спокойно и без рискове.

В 90-ата минута играч на "Ференцварош" изби топката пред голлинията след техничен удар на Марселиньо, дошъл в края на поредна отлична контра на "Лудогорец".

"Фради", който опита финален натиск, беше подкрепян от близо 1000 унгарци, дошли в България с влак, автобуси и автомобили. В една от последните си атаки тимът изравни - в добавеното време при центриране. За повече нямаше време.