Агент Кларис Стърлинг, изиграна блестящо в „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. от Джоди Фостър, ще бъде главният герой в нов сериал, продължение на култовия филм по романа на Томас Харис.

Телевизия Си Би Ес и филмовото студио „Метро Голдуин Майер“, което държи правата върху книгата, сключиха договор за създаването на „Кларис“ – криминална драма за агентката от ФБР, съобщава Си Би Ес. Поредицата ще разкрие личната история на Кларис Стърлинг, докато тя преследва серийни убийци и изнасилвачи. Действието се развива във Вашингтон, което предполага и политически елементи в сериала.

Както първоначално е предвидено от писателя Томас Харис, Кларис израства в Западна Вирджиния до 10-годишна възраст, когато баща ѝ, полицай, е застрелян и убит. Момичето отива да живее във фермата на чичо си в Монтана, но по-късно бяга и попада в сиропиталище. След колежа кандидатства в академията на ФБР. После идва сблъсъкът ѝ с Ханибал Лектър. Но тайните остават неразкрити.

В новия сериал няма да присъства образът на свръхинтелигентния вманиачен психиатър-канибал, изигран блестящо от Антъни Хопкинс.

Един от продуцентите на проекта ще бъде Алекс Курцман, познат от множество хитови сериали като „Слийпи Холоу“, „Стар Трек“, „Скорпион“, „Инстинкт“ и „Хавай 5-0“.

Филмът „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. получи пет награди „Оскар“ – за най-добър филм, за главна мъжка и женска роля (Антъни Хопкинс и Джоди Фостър), за режисура (Джонатан Деми) и за най-добър адаптиран сценарий.

"Площад Славейков"