„Брекзит е shit, merde, не знам как се нарича на немски“, коментира специално за Клуб Z британският евродепутат Маджид Маджид от групата на „Зелените“/Европейски свободен алианс (ЕСА).

Думата, която той използва, означава „л...“ на английски и на френски.

Вчера Европарламентът одобри споразумението за излизането на Обединеното кралство от ЕС. Днес това трябва да направи и Европейският съвет. И Брекзит ще се случи утре в полунощ брюкселско време.

„Брекзит е нещо много разочароващо и тъжно. Но лично аз не падам духом. Борбата за по-добра Европа продължава и изнън Европарламента. Няма как, трябва да се примирим с резултатите от британския референдум“, каза Маджид.

Според него напускането на ЕС е катастрофа както за Великобритания, така и за страните членки.

Той е убеден, че страната му един ден ще се върне в ЕС. Това обаче няма да се случи в близко бъдеще, а тогава, когато 30-годишният днес евродепутат ще има дълга брада. Вероятно ще минат няколко десетилетия, смята роденият в Сомалия Маджид.

Самият той заяви, че не изключва да стане отново евродепутат, само че белгийски. Маджид смята да се ожени за белгийската си приятелка и да вземе гражданство, след което да се кандидатира на избори. Но още не я е посветил в плановете си.