РБ "Лайпциг" победи "Тотнъм" с 1:0 в Лондон в първи осминафинал на Шампионската лига. Исканият от "Ливърпул" германски национал Тимо Вернер вкара от дузпа в 58-ата минута.

В другия мач тази вечер - изненадващо за някои, "Аталанта" разби "Валенсия" с 4:1 в Милано.

Реваншите са след три седмици.

"Тотнъм" - "Лайпциг"

"Шпорите" бяха бледа сянка на отбора, който шашна Европа през миналата година в турнира. Не само заради липсата на класни нападатели - кореецът Сон също е аут за дълго, подобно на Хари Кейн, но и заради страхливото игрово поведение на Жозе Моуриньо.

"Лайпциг", който е дебютант в тази фаза на евротурнир, можеше да води още до третата минута, когато създаде три (!) голови възможности, като тук влиза и удар в гредата на Анхелиньо, който е преотстъпен от "Манчестър Сити".

Блестящи изяви имаше вратарят Юго Лорис.

В 57-ата минута Бен Дейвис допусна грешка и направи дузпа, а Вернер не трепна - 1:0. Малко след това "Лайпциг" беше близо до втори гол, а на това попречи отново Лорис.

Домакините се вдигнаха на щурм в последните минути. Преди това - в 70-ата, Ло Селсо уцели греда от пряк свободен удар, а топката преди това беше отклонена от вратаря Гулачи. В края най-близо до изрявняване беше Лукас Моура.

"Аталанта" - "Валенсия"

За разлика от срещата в Лондон, тази беше по-зрелищна и с един куп положения и пред двете врати. Така се случи, че ситуациите на италианците станаха голове, не и тези на "прилепите", които имат много по-солиден опит в Европа.

След малко повече от час игра на "Сан Сиро" в Милано "бергамасите" водеха с 4:0. Разписаха се Хатебур (16-ата), Иличич (42-ата), Фройлер (57-ата) и отново Хатебур (63-тата). В 66-ата Денис Черишев намали, а "Валенсия" можеше да си тръгне с по-малък пасив, но имаше малшанс.

През следващата седмица мачовете са "Челси" - "Байерн" и "Наполи" - "Барселона" (във вторник) и "Олимпик" (Лион) - "Ювентус" и "Реал" (Мадрид) - "Манчестър Сити" (в сряда).