Легендарният мотор "Харлей Дейвидсън" от филма "Волният ездач" беше продаден за търг за 1,35 милиона долара, въпреки твърденията, че не е автентичен. Возилото, с което Питър Фонда изигра Уайът "Капитан Америка" през 1969 година, е правено по поръчка специално за филма. Моторът е бил реставриран от актьора Дейвид Хагърти след финалната сцена с катастрофата от филма. 

Аукционната къща "Профайлс ин хистъри" съобщи, че наддаването било ожесточено, но отказа да съобщи името на купувача. Автентичността на мотора обаче е поставена под въпрос от друг колекционер - Гордън Грейнджър, който твърди, че притежава оригинала. Грейнджър казава, че има сертификат, подписан от Хагърти, който доказва, че неговият мотоциклет е истинския. Всъщност моторите, използвани във филма са два - този на Уайът и втори, който е бил резерва. 

Според Дейвид Хагърти обаче истинският "Харлей Дейвидсън" е този на калифорнийския агент по недвижимите имоти Майкъл Айзенберг, продаден в събота. Айзенберг купил мотора през 2014 г. от друг човек, който го купил от Хагърти преди години. На резервоара на машината има автограф от Питър Фонда, чиято автентичност също е оспорвана. Преди да бъде продаден, моторът "Капитан Америка" е прекарал 12 години в Националния мото музей в Анамоса, Айова.