Семейство Глейзър, което притежава "Манчестър Юнайтед", направи сделката на годината в щатския спорт. Тимът по американски футбол "Тампа Бей Бъканиърс", също част от империята на милиардера от Флорида Малкълм Глейзър, привлича мегазвезвездата Том Брейди.

Най-великият куотърбек в историята на играта напусна "Ню Инглънд Пейтриътс" и часове по-късно стана ясно, че е подписал предварителен договор с "Тампа Бей". Според официалния сайт на Националната футболна лига (НФЛ) Брейди ще получава по 30 милиона долара на година, но не се цитира срокът на контракта.

Тази нощ сделките в НФЛ се откриват официално.

Том Брейди прекара близо 20 години с "патриотите", той е на 42 г. а на 3 август, когато новият сезон в професионалната лига още няма да е започнал, ще стане на 43. След края на миналия, в който "Ню Инглънд" не успя да защити титлата си, №12 стана "свободен агент" - договорът му изтече.

"Пейтриътс" остана най-вероятната дестинация за ветерана, но той и клубът явно са решили пътищата им да се разделят. Няколко отбора се наредиха на опашка още зимата, а "Бъканиърс", който в последните години не постига нищо значимо, явно ще доведе нещата докрай.

Том Брейди беше избран в драфта на НФЛ от "Ню Инглънд" едва в шестия рунд (№199) през 2000 г. - като абсолютен анонимник в колежанския футбол. Още в първия си сезон обаче той изведе тима до триумф на Супербоул през 2001 г., а "патриотите" бяха в ролята на аутсайдер срещу "Сейнт Луис Рамс".

След това Брейди и "Ню Инглънд" взеха титлата още пет път - общо шест, като това стана за последно през 2019 г. Имат и три загубени финала.

Подавачът, известен в България повече като съпруг на модела Жизел Бюндхен, четири пъти е провъзгласяван за най-полезен играч на Супеброул и три пъти на сезона в НФЛ. 14 пъти е избиран в Мача на звездите Пробоул. 

Притежава много рекорди на своя пост или е близо до лидерите в най-важните класации.