Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 0:2 сета (6:7(4), 6:2) от световния номер 2 Роджър Федерер на четвъртфиналите на турнира в Базел, Швейцария. Срещата, която продължи близо час и 20 минути игра, изправи един срещу друг двама от най-техничните и разнообразни тенисисти в мъжкия тур. Българинът и швейцарецът превърнаха битката на корта в истинска наслада за любителите на аристократичния спорт.  

Местният любимец Федерер е печелил 5 пъти титлата в родния си град и е играл 10 финала, a точно преди година се справи отново в два сета с Григор на същото стъпало в турнира.

Днешният мач стартира с пълна доминация на сервиращите. Димитров и Федерер бяха безупречни при началните си удари. Много рядко се стигаше до дълги разигравания, тъй като и двамата разчитаха на техничен и динамичен тенис.Темпото и качеството на игра бяха на изключително ниво и зрителите имаха шанса да се насладят на много прецизни и изящни удари. В първата част двамата така и не успяха да се пробият и изходът от сета трябваше да се реши в тайбрек. В него Федерер започна вихрено и много агресивно и набързо поведе с 4:0 точки. Гришо успя да върне единия мини брейк и да навакса до 4:5, но силите му не стигнаха за обрат и след 55 минути игра Маестрото поведе със сет аванс.

Втората част не започна добре за българина. Димитров изпитваше трудности при начален удар и швейцарецът го проби още в първия му сервис гейм. До края Гришо така и не намери аргументи, с които да върне изоставането си.  

Очаквайте подробности!