Старши треньорът на "Аугсбург" Хайко Херлих ще пропусне дългоочаквания рестарт на Бундеслигата утре, 16 май. Тимът му среща "Волфсбург", но бившият германски национал няма да е на скамейката.

Херлих призна на видеопресконференция, че е нарушил карантината, напускайки хотела, в който е настанен отборът, за да си купи паста за зъби. Така той е нарушил разпоредбите на Бундеслигата, одобрени от здравните власти и германското правителство.

Хайко Херлих беше назначен малко преди спиране на първенството - на 10 март. И домакинството на "Волфсбург" трябваше да е неговият дебют. 

Самият Херлих призна грешката си и обяви, че не може да си позволи да даде лош пример, поради което ще си понесе изолацията. Независимо, че е спазил всички останали мерки, като дезинфекция на себе си, хотелската стая и т.н. Днес бившият нападател не води и тренировката на отбора.

"Аугсбург" обяви, че наставникът ще бъде допуснат отново при играчите, когато даде два отрицателни теста, които ще му бъдат направени в началото на идната седмица.

Тимът не беше сред засегнатите от пандемията - поне няма установени заразени, а тестове се правят всяка седмица.

Програма на първия кръг от два месеца насам:

Събота, 16 май

16:30 часа (наше време): "Борусия" (Дортмунд) - "Шалке 04", "РБ Лайпциг" - "Фрайбург", "Хофенхайм" - "Херта", "Фортуна" (Дюселдорф) - "Падерборн", "Аугсбург" - "Волфсбург"

19:30 часа: "Айнтрахт" (Франкфурт) - "Борусия" (Мьонхенгладбах)

Неделя, 17 май

16:30 ч: "Кьолн" - "Майнц 05"

19:00 ч: "Унион" (Берлин) - "Байерн" (Мюнхен)

Понеделник, 18 май

21:30 ч: "Вердер" (Бремен) - "Байер" (Леверкузен)