Константин Папазов е убеден, че "Левски" може да се справи с дълговете в размер на 24 милиона лева, обявени вчера от новия собственик Наско Сираков на първата му пресконференция, след като получи акциите от Георги Попов и Васил Божков.

Сираков предоставя 35 процента на Тити от мажоритарния пакет - 86,6 на сто.

"Тези 35% са 8,4 милиона лева от дълга на "Левски", рече Папазов в бТВ. - Доста сериозна сума, но някои от тях вече са предоговорени. Мисля, че с авторитета на Наско Сираков и моето нахалство можем да се справим при преговорите."

Последното беше по повод дължимите около 3,8 милиона лева към "Главболгарстрой" за изграждането на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". 

Както вече беше съобщено, на рождения си ден наскоро бившият собственик Спас Русев пое от своя джоб 3 милиона лева, които "Левски" трябва да върне на "Виваком".

От по-големите борчове остават близо 7 милиона, дължими на "Нове холдинг" - с падеж до 2023 г., както обяви Сираков. 

"Все пак за една година са платени едни 25 милиона лева, не бива да се сърдим", оправда Папазов борча към доскорошния вече собственик.

"Вчера жена ми ме попита: Не можа ли да се включиш в нещо печелившо?", вложи чувство за хумор отказалият се временно от баскетбола специалист по повод акционерното си участие в любимия си клуб.

Той припомни случая отпреди повече от шест години, когато за 100-годишнината на клуба е заел 200 000 лева на друг бивш финансов благодетел на "Герена" - Тодор Батков. Изтеглил ги е от банковата си сметка, но не потвърди, че това е станало без знанието на своята съпруга.

"Бъдещето на "Левски" е в добри ръце. Вече ще има прозрачност. "Левски" е марка. Такава, каквито са "Реал" (Мадрид) и "Барселона". Разбира се, те са 50-60 години преди нас в някои неща. Те също са имали големи задължения. Бях готов аз да получа акциите, но не стана така. Получи ги най-подходящият - Наско Сираков. Ако бяха в мен, аз пак щях да отида при него, защото той е експертната фигура - доказано", каза Тити.

Папазов добави, че моделът "Бащица" е изчерпан в българския футбол. "Левски" не трябва да е зависим от един човек, популярността на клуба може да му осигури повече източници на приходи.