"Черно море" и ЦСКА-София завършиха 1:1 в мач от петия кръг на Първа лига. Това бе един от тези двубои, след които и двата отбора съжаляват, че са изпуснали победата.

Головете паднаха след центрирания и удари с глава. Матиас Курьор откри за домакините в 36-ата минута, а в 88-ата Томи Юрич изравни. Домакините повече от 30 минути играха с човек по-малко заради два жълти и червен картон на капитана Даниел Димов.

А в началото на второто полувреме Васил Панайотов пропусна дузпа за "Черно море" - вратарят Густаво Бусато изби. В края ЦСКА-София в няколко ситуации изтърва пълен обрат.

През първото полувреме "червените" повече играеха с топката, но не стигаха до голови ситуации. Атаките им носеха опасност само до наказателното поле на варненци, а те от своя страна чакаха своя шанс. И той дойде в 36-ата минута, когато Панайотов центрира и рядко виждано Курьор стреля с глава с гръб към вратата. Той обаче успя да прехвърли Бусато, който има вина за попадението.

До края на полувремето "Черно море" играеше с повече самочувствие. Това продължи и след почивката. В самото начало неубедителният и днес Пламен Гълъбов направи дузпа при нарушение срещу Курьор. Панайотов обаче шутира слабо и Бусато се намеси успешно, като изкупи греха си от първото полувреме.

Малко след 60-ата минута "Черно море" остана с десет души. ЦСКА-София дълго не успяваше да върже игра и да застраши националния вратар Георги Георгиев. Постепенно започна да го прави с центрирания. Бусато пък отново имаше намеси, най-вече при пряк свободен удар на Курьор, когато топката летеше в горния му десен ъгъл.

И отново - както в почти всеки мач от началото на сезона, ЦСКА-София стигна до резултат в края. Изцяло футболисти от скамейката изработиха попадението на Юрич - Тиаго центрира, Тонислав Йорданов игра с глава на далечната греда, а сърбинът засече топката в мрежата. 

До последния сигнал на рефера гостите в няколко момента изпуснаха пълния обрат - отново при центрирания или пробиви по фланговете, при които нямаше кой да засече топката пред голлинията.

За отбелязване е и инцидент в сектора на публиката на гостите на полувремето - от улицата край стадион "Тича" там бяха хвърлени бомбички. Това доведе до напрежение и счупване на ограда между трибуната и терена.

Двубоят във Варна поставя началото на тежка поредица за ЦСКА-София. В четвъртък тимът приема "БАТЕ Борисов" в Лига Европа, а в неделя - и "Лудогорец" в Първа лига.

А в късния мач днес "Лудогорец" обърна "Локомотив" (Пловдив) с 3:1 в Разград и взе реванш за загубата от "черно-белите" в мача за Суперкупата преди няколко седмици.

Локо игра добре и днес, като през първото полувреме имаше преимущество, беше по-близо до отбелязване.

Това стана в 52-ата минута, когато националът Бирсент Карагерен откри. След само десет минути обаче Доминик Янков изравни. "Лудогорец" натисна още по-силно. И бързо нанесе двоен и решителен удар. В 79-ата Алекс Сантана се разписа за 2:1, а около 120 секунди по-късно Ману - едно от последните попълнения, фиксира крайния резултат.

На "Локомотив" предстои мач с "Тотнъм" от Лига Европа в четвъртък на "Лаута".