Лионел Меси излезе с трогателно послание към вече бившия си съотборник в "Барселона" Луис Суарес в инстаграм. Уругваецът напусна каталунския гранд вчера, след като още преди седмици му бе казано, че повече няма да се разчита на него.

Суарес се сбогува с Меси и компания и даде брифинг, на който се разплака за момент, говорейки колко много значи Барса за него и колко благодарен е за дадения шанс. Канибала се присъедини към "блаугранас" през 2014 г. от "Ливърпул" - след като ухапа Джорджо Киелини на Световното в Бразилия.

Въпреки това "Барселона" не се отказа от него, подкрепи го, а Саурес се отплати със 198 гола в 283 мача - първото го прави реализатор номер 3 в историята на клуба. Новият треньор Роналд Куман обаче иска да подмлади състава и таранът се оказа един от излишните.

Паралелно с това Меси искаше да напусне, но високата откупна цена - 700 милиона евро, го оставя на "Камп Ноу" поне още един сезон. От поста му личи, че той нищо не е забравил и простил - обтегнатите отношения с шефовете на клуба остават. За пореден път в последните месеци Лео Меси показва в социалните мрежи какво мисли за Жосеп Мария Бартомеу и компания.

Ето цялото послание на Лео Меси:

"Вече започнах да свиквам с идеята, но днес, когато влязох в съблекалнята, наистина ме заболя. Ще бъде наистина тежко, че вече няма да прекарвам дните с теб - на терена и извън него. Тези неща ще ни липсват страшно много. Минаха много години, много матета, обяди, вечери... Много неща, които никога няма да бъдат забравени. Всеки ден бяхме заедно.

Ще бъде странно да те виждам в различен екип и още повече да се изправя срещу теб. Ти заслужи да бъдеш изпратен за това, което си: един от най-важните играчи в историята на клуба, постигнал големи отличия както персонално, така и с отбора. А не да те изритат както го направиха. Но истината е, че на този етап нищо не ме изненадва.

Желая ти всичко най-добро в новото предизвикателство. Обичам те много, страшно много. До скоро, приятелю."

Малко по-късно Суарес подписа личния си договор с "Атлетико" (Мадрид) - за две години. Двата клуба се споразумяха за около 6 милиона евро, но сумата за Барса може да стане толкова само при определени постижения на "дюшекчиите" и играча.

А Суарес отговори на Меси в същия дух с пост в социалните мрежи.