ЦСКА-София взе двама футболисти на английския "Уотфорд" в последните часове на трансферния период. Под наем до края на сезона на "Българска армия" ще играят Джером Синклер (24 г.) и Адалберто Пенярена Маестре (23 г.).

Те са офанзивни футболисти и ще се присъединят към "червените" във вторник. Синклер - преминал за една година през академията на "Ливърпул" е типичен нападател, а венецуелецът Пенярена Маестре може да играе и като крило.

Поне към този час няма официална информация за съдбата на Али Соу, който снощи не игра срещу "Етър", тъй като се преговаря да продажата му. Счита се, че Соу ще облече екипа на "Дижон", поради което "червените" му търсеха заместник.

За привличането Синклер и Пенярена Маестре се казва следното на официалния сайт на ЦСКА-София:

"Джером Синклер е на 24 години и е продукт на школата на Ливърпул, като има записани и официални мачове с екипа на „мърсисайдци“. През януари 2016 година футболистът е трансфериран в Уотфорд, след което е преотстъпван последователно на Бирмингам, Съндърланд, Оксфорд и холандския Венло. Синклер е бивш юношески национал на Англия.

Адалберто Пенярена Маестре е 23-годишен, настоящ национал на Венецуела, но притежава испански паспорт. Той акостира в Удинезе през 2015 г. и веднага е даден под наем на Гранада, където прави отлични мачове в Примера дивизион и отбелязва 5 гола. След това е продаден на Уотфорд, а от 2016-та година насам е обличал екипите на Гранада, Удинезе, Малага и белгийския Ойпен. Пенярена е световен вицешампион за младежи с Венецуела на Мондиала през 2017-та година, а за ‚А“ отбора на родината си е записал 15 срещи."

Междувременно ЦСКА-София обяви, че се е разделил по взаимно съгласие с бившия си капитан Божидар Чорбаджийски. Той се оказа излишен на "Българска армия", този сезон не е играл.