Ако има нещо в България, за което си заслужава да се мисли редовно и с любов, това са децата ѝ. Никой не знае какви ще станат те, когато пораснат. Дали ще останат в България, или ще я напуснат - омерзени от политиците, които я управляват и от невъзможността да се реализират тук. Но пък винаги си струва талантливите деца на България да бъдат подкрепяни -безкористно и настоятелно.

В този ред на мисли искаме да припомним, че в президентската резиденция "Вердала палас" в малтийската столица Ла Валета вече започна Детска Евровизия. А България е представена от три изключително талантливи и мили деца - ангелогласната певица Крисия и виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим с тяхната песен "Планета на децата". Само имената на тримата са повече от достатъчни, за да стане ясно на всички непредубедени хора в Европа и по света, че у нас етнически конфликт няма и ако някой се опитва да го използва за долнопробни политически цели, или не е добре психически, или има нещо съвсем друго на ум.

А дали са талантливи и симпатични Крисия, Хасан и Ибрахим, едва ли някой ще се навие да спори. Песента им също е много силна - и като текст, и като музика. За "възрастната" Евровизия явно нямаме нито сили, нито финанси. За детската обаче е очевидно, че имаме. Но тъй като и в едната, и в другата от територията на България нямаме право да гласуваме и да подкрепим нашата великолепна тройка, се обръщаме към милионите ни сънародници отвъд границите (защо са милиони, няма да отваряме дума). Българи в чужбина, приятели, роднини и близки! Гласувайте за тези деца, те го заслужават! Наистина!  

Нима можете да откажете на слънчевата Крисия, вижте колко мило се обръща към вас:
 

 

Конкурсът е на 15 ноември от 20 ч. българско време (19 ч. средно европейско) и ще се излъчва директно ще се излъчва на 4, а в него ще вземат участие общо 16 държави.

Пълния списък на телевизиите, които ще го предават, вижте ТУК. Ако не се намираме в някоя от изброените страни, можете да го гледате чрез официалното Интернет излъчване на EBU през сайта junioreurovision.tv (на същата страница ще намерите сравнително лесен начин как да го направите). Гласуването е възможно и извън рамките на участващите страни, като този вот ще излъчи победител на специална награда. За да гласувате онлайн, трябва да гледате шоуто на junioreurovision.tv. Подробности: ТУК.

Как става гласуването?

Всяка участваща телевизия обявява номерата за гласуване непосредствено преди началото на прозореца за гласуване.  (Единственото изключение е Сан Марино, където гласува само жури.) Номерата в отделните държави са различни и това означава, че ако в момента на предаването гледате БНТ, то информацията, която ще видите изписана на екрана, важи само и единствено на българска територия. Ако се намирате в чужбина и искате да гласувате за българската песен, можете да го направите, като изпратите своя глас на номерата, изписани от местните телевизии, които излъчват конкурса. Можете да гласувате до 20 пъти, като всеки глас, превишаващ тази бройка ще бъде таксуван, но не и зачетен. 

А какво правят днес Крисия, Хасан и Ибрахим?  

Днес за първи път те и всички участници в Детската Евровизия се запознават отблизо със сцената на конкурса, както и с техническите тънкости, съпровождащи изпълненията. Теглен бе жребият за стартовите позиции на песните. Първо държавите изтеглиха на случаен принцип в коя половина ще изпълняват, а след това продуцентите оформиха стартовия ред, за да не може (доколкото е възможно) еднотипни песни да следват една след друга. 

Крисия, Хасан и Ибрахим ще пеят от втора стартова позиция в шоуто на 15 октомври, а репетициите за голямата вечер започват от утре. Как ще пеят? Ето как:

 

Предлагаме ви и текста на песента, на който пожелаваме да стане детски химн на Европа!

Планета на децата

Изпълнители: Крисия, Хасан и Ибрахим
Текст: Крисия Тодорова, Ивайло Вълчев
Музика: Слави Трифонов, Крисия Тодорова, Евгени Димитров


Искам да съм някой ден
фея или супергерой -
всички хора по света
искам да превърна във деца

И, повярвай ми,
че съвсем сами
този свят ще променим!

ПРИПЕВ:
Ще бъде детска планета -
без глад и страх, и война
Ще бъде детска планета -
нашата земя

Ще бъде детска планета -
надежда, мир, светлина
Ще бъде детска планета -
най-красивата мечта

Не е само сън това,
не е малка приказка една

О, повярвай ми,
че съвсем сами
този свят ще променим!

ПРИПЕВ:
Ще бъде детска планета -
без глад и страх, и война.
Ще бъде детска планета -
нашата земя

Ще бъде детска планета -
надежда, мир, светлина.
Ще бъде детска планета -
най-красивата мечта.