Американският чисто бял рапър Еминем, известен със своите провокативни текстове по адрес на други звезди на поп музиката, отново се оказа в центъра на очевидно търсен скандал. Този път в свое хип-хоп парче, записано за албума Shady XV на лейбъла Shady Records, Еминем обещава най-сериозно да пребие колежката си певица Лана Дел Рей.

"Ще ударя Лана по лицето два пъти, както го направи посред бял ден Рей Райс пред камерите за наблюдение в асансьора. Главата ѝ ще се фрасне в перилата, а аз ще отида на парти с "Балтимор Рейвънс", цитира текста в. The Sydney Morning Нerald.

С този куплет Еминем намеква за знаменития инцидент с американския футболист Рей Райс, пратил в тежък нокаут своята приятелка Дженай Палмър по време на скандал в хотелски асансьор.

Самата Лана Дел Рей засега не е реагирала на хип-хопърското предизвикателство лично. Нейната колежка рапърка Азалия Банкс обаче му отговори не по-малко грубиянски в Twitter от нейно име. "@LanaDelRey каза той да вземе да се скрие в кутийката с трейлърите си, да си яде вечерята, притоплена в микровълновата и да суче от циците на сестра си".

Вестникът отбелязва, че в своята кариера Еминем неведнъж се е заяждал с колежки от шоубизнеса и е посвещавал хулигански стихове на Бритни Спиърс, Памела Андерсън, Кристина Агилера, Марая Кери, Ким Кардашиян, Ейми Уайнхаус, Линдзи Лоън и много други. За своите сексистки текстове господинът (с име по паспорт Маршъл Брус Матърс III) редовно е подлаган на критики, но понеже той го прави нарочно и то с цел реклама, не личи да е решил да се променя.