Уволненият от кипърския АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев е пред интересен избор - между националния отбор и "Левски". Вчера треньорът бе уволнен при скандални обстоятелства, но както изглежда няма да стои дълго без работа.

Все повече се очертава вероятността Димитър Димитров да не е треньор на "сините" от Нова година. Налице е поредно охладняване на отношенията между Херо и спортният директор Георги Иванов. От една страна Херо е изправен пред угрозата да работи без селекция, защото на "Герена" няма пари. От друга, явно и Гонзо не иска да работи с него. Знак за това е атаката към Димитров от медии, силно приближени на Иванов.

Така директорът вече търси наставник. В радара му за момента са Ивайло Петев и Стойчо Стоев.

Същите двама обаче са набелязани от хора от управлението на родния футбол, предвид вече ясната развръзка за съдбата на Любослав Пенев. Очаква се селекционерът скоро сам да подаде оставка. Той осъзна, че е бламиран не само от хората от Изпълкома, а и от самите играчи, начело с капитана Ивелин Попов.

Така се заформя интересен треньорски кадрил. Има две интересни свободни позиции, а добрите кандидати не са много. В компанията на безработните след Нова година ще има още едно голямо име - Красимир Балъков. Към момента обаче шансовете му да поеме "трикольорите" клонят към нула.

А Ивайло Петев бе уволнен от АЕЛ практически заради финансовите проблеми на клуба. Подобно на ЦСКА, тимът от Лимасол също е поставен под мониторинг от УЕФА. Преди дни Петев е поканен да подпише споразумение за разсрочване на дължимите му пари. Той отказва и шефовете на клуба го пращат да тренира... юношите. Впоследствие това намерение е оттеглено, но за сметка на това българинът е уволнен едностранно. Той декларира, че ще се търси правата във ФИФА и УЕФА.