Един от бунтарите в БСП Георги Кадиев разкритикува във фейсбук поведението на своите колеги депутати заради несериозното им отношение и незаинтерсоваността им към най-бедните хора. Повод за това е гласуването на текста от промените в данъчните закони, с който се премахват преференциите за хората с минимална заплата. Кадиев е гневен заради факта, че този текст е минал само с един глас, а някои депутати от левицата са били на обяд, докато е вървяло гласуването.

Ето пълния текст на написаното от Кадиев:

Съжалявам, но така няма да стане. Абсолютно несериозно е. 

ГЛАСУВАНЕТО, С КОЕТО ДА СЪБОРИМ ИСКАНЕТО НА ГЕРБ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ НА ХОРА НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА НЕ МИНА С ЕДИН ГЛАС.
Такава възможност се удава веднъж в година. Правиш политика, защитаваш интереса на 890 000 българи с мизерни доходи (272 000 на минимална заплата и 620 000 сезонна заетост), печелиш в една политическа битка над ГЕРБ, показваш сила, характер и идеи. 
30 от 39 депутати на БСП бяха в залата... Има болни, има командировани. Но има и такива, които бяха на обяд... И няма какво да се сърдим на другите групи (от АБВ примерно един гласува с ГЕРБ, а двама ги нямаше), когато ние не сме си свършили нашата работа. Един-единствен глас! 
В политиката е така. Понякога един глас определя съдбата на стотици хиляди. Всеки от тези 890 000 души загуби облекчение от 36 лева на месец. И какво като му дадеш 5 лева на месец за трите му деца (виж предния ми пост)? 
Дори двама от ГЕРБ ни подкрепиха. Цецка Цачева от трибуната се изненада, че съм ги "обърнал". Красимир Велчев ми каза, че ще имат парична глоба. Изразих готовност да им я възстановя, дано все така да гласуват...
Съжалявам искрено и от сърце. Имахме възможност да постигнем нещо хубаво. Пропиляхме я.