Новосъздадената Държавна агенция за научни изследвания и иновации направи своя международен дебют на провеждащата се у нас шеста среща на Инициативата "Три морета". Това е първият такъв голям форум, на който агенцията е представена, а от пресцентъра ѝ днес обявиха, че ръководството й дори е успяло да постигне успех. 

Представителите на агенцията са сключили Споразумение за партньорство и изграждане на партньорска мрежа в сферата на научните изследвания, иновациите и технологиите. От там казват, че предложението е било именно българско. 

Този акт ще насърчи сътрудничеството в регионалните проекти и инвестиционната активност и ще допринесе за ускорено развитие на Централна и Източна Европа, казват от Агенцията. 

„Убедени сме,  че съвместната работа за свързване на науката, образованието, технологиите и иновациите ще осигури по-устойчиво бъдещо развитие за региона на Инициативата за трите морета“, заяви по време на срещата председателят на Държавната агенция за научни изследвания и иновации - Мартин Дановски.

В срещата взеха участие представители на агенции и публични органи в сферата на иновациите, научните изследвания и технологиите от Словения, Полша, Унгария, Хърватия, Естония, Словакия и Литва.