Лидерът на ИТН Слави Трифонов отново напомни в събота за един от евъргрийните в политическите искания на формацията му - субсидия от 1 лв.

"Има такъв народ" отново ще предложи партийната субсидия да стане 1 лев, обяви той във фейсбук.

Публикацията му е провокирана от информацията, че "Политическо движение Социалдемократи" - една от партиите мандатоносители на "Продължаваме промяната", ще получи субсидия в размер на 606 233 лева, без да има нито един депутат в парламента.  "Социалдемократи" получава 90 на сто от субсудията на ПП, а по 5 на сто вземат останалите две партии мандатоносителки - "Волт" и СЕК.

 
Данните за парите, които получават политическите сили, за периода от изборите на 14 ноември до 31 декември м. г., бяха публикувани от Министерството на правосъдието.

"Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на "Продължаваме промяната", на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева", пише още Трифонов.

Той обяснява и защо субсидията на партията му е значително по-малка от тази на останалите.

"Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева", пише Трифонов.

След което на нов глас развива познатата теза - за 1 лв. на глас.

"В момента, уважаеми сънародници, финансирането на партиите ви струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас. Съвсем скоро в Народното събрание ще се гледа “Бюджет 2022”.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия", добавя Трифонов.