Не войска, но може ли НАТО да прати мироопазваща мисия в Украйна? Според полския президент Анджей Дуда - да. Дуда вече готви и проект, който да бъде предоставен на вниманието на срещата на върха на алианса в Брюксел на 24 март.

На този фон "жестокостта" на българския президент Румен Радев се сломи. След... среща с Дуда. Радев направи ако не крачка напред, то поне крачка в страни, предлагайки на правителството на България да изпрати каски и бронежилетки на украинския народ, но само за... предпазване на цивилното население. 

Пак на родна почва - продължва прехвърлянето на топката "Борисов" между МВР и прокуратура. Подхвърли я днес и съдът, който заяви, че не може да се занимава с ареста на "бившия първи". Но затова пък, по стар маниер, държавното обвинение ще привиква на разпит като свидетел "новия първи". Ще води следствие, така да се каже - да се "валидират" действията на некомпетентното МВР.

 
А "новият първи" отчете първите 100 дни на кабинета. По-скоро успехите му. Кирил Петков все пак трябваше да признае: промяната идва. Но по-бавно отколкото и на самия него му се искало.
 
Още сме в България. Строителният контрол установи "неустановимото", за което веднъж даже се беше произнесла прокуратурата, но иначе отдавна е установено от граждански активисти, журналисти и политици - част от кея на Ахмед Доган в парк "Росенец" просто е незаконен. Строителните книжа по него липсвали, казват от ДНСК. Както още липсва и газовата пътна карта на България...
 
МВР пък установи: има нещо гнило с тол системата. Друго едно отдавна витаещо усещане за... нередност.