Александра Жекова остана четвърта в света на бордъркрос на световното първенство по сноуборд в Крайшберг, Австрия. Българката за първи път в кариерата си стигна финал на шампионат на планетата, като това е най-доброто ѝ класиране. Титлата спечели американката Линдзи Джакобелис - за четвърти път. На второ място остана французойката Нели Моан Локо. Италианката Микела Мойоли също се качи на почетната стълбичка.

Сани се представи отлично в 1/4-финалите и полуфиналите, като спечели и двете си серии, въпреки много силната конкуренция, но не успя да направи същото и на финала. Жекова изостана в самото начало на решаващото спускане, като до края не успя да настигне водачките.

В своята полуфинална серия Жекова демонстрира перфектно каране в много тежка конкуренция, в която бяха още олимпийската шампионка Ева Самкова, Микела Мойоли и Шарлот Бонг. Жекова изпревари Семкова малко след началото, след което натрупа огромна преднина и с лекота стигна до успеха. Чехкинята пък допусна груба грешка и падна, а Мойоли се възползва от това, за да вземе втората позиция и също да стигне до финала.

Жекова направи отлично спускане и на четвъртфинала, като грабна победата по идентичен начин.