Конфликтът между Делян Пеевски и Ахмед Доган продължи да бъде основната политическа тема и в последния ден на работната седмица.

Дългогодишният депутат от ДПС Йордан Цонев обясни пространно в телевизионно интервю рано сутринта защо остава част от екипа на санкционирания по закона "Магнитски". С Ахмед Доган за последно съм се виждал на концерт на Лили Иванова, сподели Цонев. 

Президентът Румен Радев каза, че следващата седмица ще връчи втория мандат на ПП-ДБ. След разцеплението на парламентарната група на ДПС, те се оказаха втори по численост в 50-ото Народно събрание.

Ибраим Зайденов и Мюмюн Мюмюн излязоха от групата на Пеевски в парламента. Така депутатите, напуснали или изключени от съпредседателя на движението, стават 24 души. При него остават 23-ма народни представители.

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк се включи към критиците на Пеевски. "Да, моята вина и вината на тези, които сме мълчали, трябва и ще бъде поета", каза той.

Парламентарната група на ПП-ДБ, която не обяви дали ще се опита да състави правителство с втория мандат, демонстрира активност и поиска от и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов проверка на твърденията за системен натиск върху хора от ДПС.

Взаимни обвинения за деребейщина, приказки за "заедност" и противопоставяне на българи и турци. Използването на етническата карта се оформи като ясна тенденция в последния етап от войната в ДПС.

Американското разузнаване е разкрило планове на Кремъл за убийството на главния изпълнителен директор на "Райнметал" Армин Папергер. Германската оръжейна компания играе важна роля за въоръжаването на Украйна.