Зад Океана Доналд Тръмп даде интервю за Илон Мъск, в което двамата магнати размениха любезности и комплименти. 

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Олександър Сирски съобщи, че войските му контролират 1000 кв. км от съседната руска Курска област. Вечерта президентът Володимир Зеленски заяви, че Киев е превзел 74 населени места в Русия.

Европейската прокуратура влезе в сградата на "Булгартрансгаз". Първоначално се появи информация, че разследването касае договора с турската държавна компания "Боташ", но след това европрокуратурата уточни, че става въпрос за обществени поръчки с европейски пари за разширяване на подземно газово хранилище.

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Майкъл О'Флеърти заяви, че е "дълбоко обезпокоен" от анти-ЛГБТ закона, приет от българския парламент миналата седмица.

Трагедията, при която дете застреля баща си полицай, доведе до вероятно преназначаване на шефа на полицията в Пловдив на друг пост и отстраняването на още трима служители на МВР.

Очаква се министрите на финансите, на здравеопазването, на културата и на образованието да запазят постовете си и в следващото служебно правителство. Вероятният бъдещ министър на външните работи ще бъде настоящият зам.-министър Иван Кондов.

Днес Германия почете жертвите на Берлинската стена. Смята се, че между 600 и 800 души са били убити при опит да напуснат ГДР. Най-много от тях са намерили смъртта си в България.

Социологът Андрей Райчев обясни що за хора са новите собственици на "Галъп". По думите му това били български консерватори и тръмписти, които искат да влияят в обществото.