Докато обществото се е вторачило в бетона на къмпинг "Юг" същият инвеститор заравнява дюните на съседния къмпинг "Китен", пише сайтът "Биволъ" като публикува снимки от новите "разкопки", направени от читател.

Проверка в кадастъра и имотния регистър показва, че става дума за терен принадлежащ на същия собственик – Иван Тодоров, вносител на "Шкода", но през друга фирма на име "Флагман хотел". На къмпинг "Юг" оперира друга негова фирма "ИФ Фаворит".

Съседните терени са собственост на община Приморско. "Биволъ" се е свързал с кмета на Приморско, който бил категоричен, че не е издавано разрешение за строеж и е обещал да прати проверка.

От Google Eearth се вижда добре какво има на терена до самия плаж на север от река Караагач - дюни, пише още сайтът. Същото се вижда и на картата от 2001 г. на сайта на Кадастъра.

Оказва се, че дюните на къмпинг "Юг" и къмпинг "Китен" не са били актуализирани заедно с другите плажове в област Бургас, както се похвалиха от Агенцията по Кадастъра през септември 2014 г.